VAAI I LE MAKETI E ALA I FAAMATALAGA, E MAFAI ONA AVEA SINA O LE TAGATA TELE O LE FA'A'OGA O AANO.

Meat-Oloa-Maketi-Faamatalaga

Fa'amatalaga Maketi O Meato'ai

Talu ai nei, o le lipoti lata mai i le ogatotonu ma le umi o le atinaʻeina o faʻatoʻaga faʻataʻitaʻiga na tuʻuina mai e le US Department of Agriculture o loʻo faʻaalia ai e faʻatusatusa i le 2021, o le a faʻateleina le taumafa moa o le lalolagi i le 16,7% i le 2031. Asia, Latina Amerika, Aferika ma Sasaʻe Tutotonu na vaʻaia le faʻatupulaia sili ona taua o le manaʻoga mo aano o manufasi uma.

O faʻamaumauga foʻi o loʻo faʻaalia ai i le isi sefulu tausaga, o Pasila o le a faʻaauau pea ona avea ma faʻatau oloa moa sili ona tele i le lalolagi, e tusa ma le 32.5% o le faʻatupulaia o oloa auina atu i fafo, faʻatasi ai ma le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o le 5.2 miliona tone, o se faʻaopoopoga o le 19.6% i le 2021. Setete, Iuni a Europa ma Taialani o loʻo sosoo mai, ma o le faʻatau atu o moa i le 2031 o le a 4.3 miliona tone, 2.9 miliona tone ma toetoe lava 1.4 miliona tone, i le faasologa, o se faʻaopoopoga o le 13.9%, 15.9% ma le 31.7%.O le au'ili'iliga o le lipoti na fa'ailoa mai ona o le faasolosolo malie o le fa'atupuina o le manuia o le pisinisi moa, o le tele o atunu'u ma itulagi o le lalolagi (aemaise lava i latou o lo'o pulea e vaega maualalo ma le vaeluagalemu) e fa'ateleina le fa'alauteleina o le fa'atauina atu o moa.O le mea lea, pe a faʻatusatusa i le povi ma le puaa, o le isi sefulu O le faʻatupulaia o le tausaga i le gaosiga o moa ma le taumafaina o le a sili atu ona faʻaalia.E oo atu i le 2031, o le Iunaite Setete, Saina ma Pasila o le a maua le 33% o le taumafaina o moa i le lalolagi atoa, ma o Saina o le a avea ma tagata sili ona tele i le lalolagi le faatauina atu o moa, povi ma puaa i lena taimi.

Maketi Folafolaga

Fai mai le lala sooupu, pe a faatusatusa i le tausaga talu ai, o le tuputupu aʻe o le taumafa moa i atunuu atiaʻe i le 2031 (20.8%) e sili atu le lelei nai lo atunuu atiaʻe (8.5%).Faatasi ai ma i latou, o atunuʻu atinaʻe ma atunuʻu faʻatupulaia e televave le faʻatupulaia o le faitau aofaʻi (e pei o nisi o atunuʻu Aferika) Na i ai se sao taua i le faʻalauiloaina o le tuputupu aʻe malosi o le taumafaina o moa.

E le gata i lea, o loʻo valoia e le lala sooupu o le aofaʻi o le aofaʻi o oloa faʻaulufale mai o moa tetele i le lalolagi o le a oʻo atu i le 15.8 miliona tone i le 2031, o se faʻaopoopoga o le 20.3% (26 miliona tone) pe a faʻatusatusa i le 2021. Faatasi ai ma i latou, o le lumanaʻi faʻamoemoega o oloa faaulufale mai. maketi e pei o Asia, Amerika Latina, Aferika i Matu ma Sasaʻe Tutotonu e sili atu.

Na faailoa mai e le lipoti e faapea, talu ai ua faasolosolo malie atu le taumafaina o moa nai lo le aofaʻi o oloa gaosi i totonu o le atunuu, o Saina o le a avea Saina ma tagata sili ona tele i le lalolagi.E 571,000 tone le aofa'i o oloa auina atu i fafo ma e 218,000 tone le fa'aulufale mai, o se si'itaga e 23.4% ma toetoe lava 40% i le faasologa.

 


Taimi meli: Nov-11-2022